• Programma

    Echt geluk kent geen oorzaak

    1e Mind Only internationale conferentie 2019

Geluk is altijd nieuw

Opeens ontdek je het: schoonheid naast rafels., de lach tussen tranen, emotie onder woorden en onmacht verscholen achter stoerheid. Je voelt je hart of een steen en je doorziet je denken. Je ziet, voelt, hoort, ruikt en proeft hoe je denkt. Geen onderscheid, geen oordeel, alleen inzicht en wijsheid.
Dan is geluk weer vernieuwd. Zonder aanwijsbare oorzaak en meestal zonder grote emoties.
Sprekers, workshop begeleiders en deelnemers komen bij elkaar om hun wijsheden en inzichten te delen en te gebruiken voor het welzijn van iedereen.
Dat is wat we doen in deze 1e Mind Only conferentie. Echt geluk is daar, echt geluk kent geen oorzaak.

Datum

Vrijdag 15 november 2019

Programma

09.00 Inschrijving, koffie en thee
09.30 Welkom en opening
09.40 Lezingen Dan Lusthaus en Cuong Lu
11.15 Presentatie Birgit Schuurman
12.00 Dialoog Dan Lusthaus, Cuong Lu en Birgit Schuurman
12.45 Lunch
14.00 Presentatie Erik de Jongh
14.45 Workshops en lezingen over de toepassing van boeddhistische psychologie als supervisor, coach of professional in de zorg, onderwijs, wetenschap en justitie
16.15 Afronding en meditatie met Cuong Lu
17.00 Receptie

Voorkennis over het boeddhisme en boeddhistische psychologie is niet nodig om aan de conferentie te kunnen deelnemen. De voertaal tijdens conferentie is Nederlands en Engels.

Workshops en presentaties

1. Zorgen en verbinden
Zorgen voor een ander is niet altijd eenvoudig. We helpen graag en doen dat met liefde. Toch kan het gebeuren dat we uitgeput raken en in het helpen geen vreugde meer ervaren.

2. Helpen door niets te doen
Wanneer we iemand willen helpen zoeken we vaak naar oplossingen en geven goedbedoelde adviezen. Maar, helpen we de ander daar wel mee?

3. Van stress naar stabiliteit en geluk
Wanneer we stress hebben, dan willen we hier het liefst vanaf. Stress met of zonder inzicht maakt een wereld van verschil. Inzicht brengt ons van stress naar stabiliteit en geluk.

4. Vrij van angst
Ben je bang, dan zoek je houvast en vlucht je vaak in bekende gedachtepatronen. Wanneer je deze patronen herkent, kun je onderzoeken of je denkbeelden juist zijn. Dan ontstaat er ruimte om opnieuw naar je angst te kijken.

5. Liefde voor de aarde is liefde voor jezelf
Ervaar hier in stilte dat de aarde en wij niet afgescheiden zijn.
We zijn met de aarde in liefde en zorg verbonden.

6. Ik en de ander: duaal recept voor pijn en lijden
Wanneer ik mij onderscheid van de ander ontstaat er lijden. Wanneer ik de verbinding met de ander toelaat dan ontstaat er ruimte.

 

Download de conferentieflyer