• Events
  • Het Leven voor en na de Dood

Het Leven voor en na de Dood

Het begrijpen van de dood is een belangrijke voorwaarde voor onze vrijheid in het dagelijks leven. Het leven gaat altijd samen met de dood. Leven en dood kunnen niet uit elkaar gehaald worden. Waar het leven is, daar is ook de dood aanwezig. We hebben de gewoonte om de dood te vermijden en daardoor leven we vaak in angst en bezorgdheid.

De Boeddha bereikte de totale verlichting waardoor hij vrij werd van verkeerde concepten over de dood. Hij bereikte daarmee de diepte die hij Nirvana noemde.

In deze retraite gaat Cuong Lu ons begeleiden om het leven voor en na de dood in de diepte te kunnen ervaren. Hij helpt ons in het leven Nirvana aan te raken om vrij te zijn van alle verkeerde concepten die ons tot nu toe in gevangenschap hebben gehouden.

Locatie

Meeuwenveen Accommodaties
Meeuwenveenweg 1-3
7971 PK  Havelte

Datum en tijd

3 t/m 7 November 2020

Aankomst op dinsdagavond vanaf 19:00u
Einde op zaterdagmiddag rond 16:00u

Programma

Tijdens de retraite wordt er elke dag een dharmalezing door Cuong Lu gegeven. We beoefenen samen zitmeditatie, loopmeditatie, theeceremonie, in stilte eten, vraag en antwoord, dharmadelen en andere boeddhistische oefeningen. Ervaring hebben in de boeddhistische oefeningen is niet nodig.

Kosten

€ 458 + dana.
Het bedrag van € 458 is bedoeld voor verblijf en voedsel (inclusief btw).
De dana is voor het levensonderhoud van de leraar en kan aan het eind van de retraite worden geschonken. Mind Only organiseert maar een keer per jaar een retraite met dana. Andere retraites van Mind Only zijn altijd all-in.

Aanmelden

Bovenaan, via de knop aanmelden.

Vanwege de grote behoefte voor deelname voor deze retraite wordt u geadviseerd op tijd in te schrijven. Er zijn maar 22 plekken beschikbaar. De kamers zijn tweepersoonskamers met eigen douche en wastafel. We hebben geen eenpersoonskamers.