Inzichten voor Levensgeluk (september)

Inzichten voor Levensgeluk (september)

Van 27 sep 19:00 tot 29 sep 16:00

Geluk is veel groter dan we denken. We moeten niet passief afwachten tot het naar ons toe komt. We kunnen onszelf trainen om geluk te ontdekken.

Lees verder

Retraite

Een retraite is een prachtige gelegenheid voor innerlijke groei, zowel individueel als met de groep.

In een retraite ontvangen we iedere dag een lezing van Cuong Lu. Verder zijn er meditatie-sessies, in stilte eten, samen delen van ervaringen, vraag en antwoord en meer. Er is ook gelegenheid om Cuong Lu persoonlijk te raadplegen. Tussen de onderdelen door is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld te wandelen, uit te rusten, een boek te lezen of te praten met andere deelnemers.

Een retraite-dag zou er zo uit kunnen zien:
06:30 u: opstaan
07:00 - 08:00 u: zit- en loopmeditatie
08:15 - 09:00 u: ontbijt in stilte
09:30 - 11:30 u: lezing
12:15 - 13:00 u: lunch in stilte
15:00 - 16:30 u: samen delen van ervaringen
18:00 - 19:00 u: diner in stilte
20:00 - 21:00 u: zit- en loopmeditatie
21:00 u: stilte tot de volgende dag na het ontbijt

Er zijn weekendretraites en weekretraites. Een weekend duurt van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Een weekretraite duurt bijvoorbeeld van maandagmiddag t/m zaterdagmiddag.

Om aan een retraite deel te nemen is ervaring met Boeddhisme of meditatie niet noodzakelijk. We leren om de Boeddhistische psychologie in het dagelijks leven toe te passen. Cuong Lu is een meester in het geven van begeleiding die voor iedereen, ongeacht je ervaring, zeer waardevol is.

Deelnemer feedback

 • Na een retraite van Cuong Lu is er altijd een glimlach op mijn gezicht, geluk is er, of weer dichterbij. Hij verstaat de kunst om grote of zware levensprocessen licht te maken op een zeer toegankelijke manier

  Nel Verhoef
 • Door de lezingen van Cuong ga ik steeds meer kijken met de blik van en... en... in plaats van of... of... . De werkelijkheid heeft beide kanten in zich: harmonie en conflict, goed en slecht, lijden en geluk. Zo oefen ik om anders naar de werkelijkheid te kijken en minder te oordelen.

  Nelliek
 • Cuong Lu is toegankelijk in contact en gelijkwaardig aan ons allen. Hij ziet echt wie je in essentie bent.

  Alberta
 • Cuong Lu is een bijzondere en zeer inspirerende leraar, die mij met regelmaat raakt in mijn hart. Ik vind het bewonderenswaardig hoe Cuong Lu steeds weet "waar ik ben" en mij uitnodigt te reflecteren en de volgende stap te nemen. Cuong, dank je dat je lezingen, retraites en lessen aanbiedt!

  Hans de Bruijn
 • Elke keer als ik naar de retraite met Cuong Lu kom, ben ik verrast door de lezingen, het is altijd anders dan ik verwacht! Er gebeurt zo veel binnen in je...

  Maria Van Eyken
 • Wat een fijne week heb ik ervaren tijdens deze retraite. De lezingen van Cuong Lu zorgden voor verfrissende inzichten, de prachtige omgeving, het lekkere eten, het zijn in stilte en de verbinding met de andere deelnemers maken dat ik heel dankbaar ben voor deze week.

  Anneke
 • Een fijne retraite. Veel verheldering over thematiek luisteren vanuit boeddhistische oogpunt. Heeft me veel gebracht en verduidelijking over mijn eigen "luisterstijl". Onder deskundige begeleiding van Cuong Lu.

  Raymond de Haas
 • Cuong Lu heeft de gave om de zeer diepgaande boeddhistische psychologie op een begrijpelijke en zeer pakkende wijze op de deelnemers over te brengen. Het blijft niet bij theoretische beschouwingen maar hij legt daarbij direct de verbanden met ons dagelijkse leven. Zijn wijze van lesgeven laat vrijwel niemand onberoerd. Een groot leraar.

  Mario van der Staak
 • De lezingen van Cuong zijn heel krachtig en fris. Ik heb genoten van zijn helderheid.

  Jantien Lodder
 • Cuong is een groot meester in het simpel en begrijpbaar maken van de complexe Boeddhistische leer. Hij maakt het tastbaar en toepasbaar op een liefdevolle humoristische manier.

  Cara van der Oord
 • Het was een ontspannen en inspirerende dag. Fijn om erbij te zijn en weer gedachten mee te nemen om "vrijer" te kunnen zijn.

  Josephine
 • Vanuit een situatie van een bewogen en actief leven was ik intens blij de ervaring van een retraite voor het eerst te kunnen beleven. Deze retraite heb ik als bijzonder waardevol ervaren: stilte beleven in het samen zijn met anderen, beoefenen van meditatie, en heel bijzonder vond ik het 'dharma delen': door de stilte leek ruimte te ontstaan om weer eens diep in contact te treden met jezelf en zijn welzijn. Tevens gaf Cuong Lu iedere dag lezingen die ik als erg verhelderend heb ervaren.

  Stephanie Bode
 • Mijn eerste retraite, wat kun je verwachten? Wat voor mensen komen daar? Wat moet je allemaal doen? Best spannend zo uit je comfort-zone te gaan. De sfeer was ontspannen en gemoedelijk, je voelt je welkom. De lezingen van Cuong zetten je aan het denken, veel vastgeroeste beelden, opvattingen en ideeën staan ineens op losse schroeven, het blijkt een illusie.

  Linda
 • Ik heb tijdens de stilteweek meer gevonden dan waar ik op hoopte. Veel liefde en warmte binnen de groep. Een leraar die op integere wijze helpt om op een nieuwe wijze naar het leven te kijken. Een wijze vanuit zorg die mij erg aanspreekt.

  Irene
 • Cuong Lu heeft de kracht om te transformeren, iets waar ik eerder misschien niet zo in geloofde, maar ik voel me een ander mens na de retraite. Dat is heel bijzonder. De rust die ik heb gevoeld (en nog voel) heb ik in lange tijd niet ervaren. Ik zou een retraite aan iedereen aanraden. Het is (meer dan) een cadeautje voor jezelf, en voor de mensen om je heen. Ik voel grote dankbaarheid dat Cuong Lu (en de mensen eromheen) op mijn pad zijn gekomen.

  Sari
 • Het voelt voor mij alsof iedere lezing voor mij apart is geschreven, en dat is ook zo, op maat, zo ook voor elke andere aanwezige.

  Jan Zandbergen
 • Al vanaf zijn begin als leraar in Nederland, volg ik de weekends die Cuong Lu geeft. Mijn leven is erdoor veranderd. Ik ervaar meer stabiliteit en vooral meer geluk. Ook of misschien wel juist als het moeilijk is, als er lijden is. Door "op stroom" te blijven, me te verbinden met Cuong als leraar, heel dichtbij, als een vriend, is de Dharma voor mij gaan leven en een ervaring geworden.

  Jacqueline
 • Cuong heb ik ervaren als een fijne leraar die zijn vernieuwende inzichten helder maakt. Hij nam ook alle tijd om mijn vragen te beantwoorden. De drie weekenden Toegepaste Boeddhistische Psychologie maakten me blijer, vrijer en laten me met meer vertrouwen de toekomst in gaan. Meteen al de dag na de retraite merk ik de invloeden. In mijn coachingswerk doet dit iets extra's bij mijn clienten. Maar ook privé is het voelbaar.

  Netty van Kaathoven
 • Cuong Lu weet mij altijd weer te raken, inzichten te krijgen en te inspireren om de Boeddha in mezelf en anderen te zien!

  Ina de Haan
 • De lezingen waren bijzonder, inspirerend en ook verrassend uitdagend. De gastheer- en vrouw vriendelijk en behulpzaam. Ook heeft de kennis, ervaring en warmte van de andere deelnemers veel indruk op mij gemaakt.

  Nik Roos
 • Het weekend heeft mij veel inzicht gebracht. Vertrouwen en dieper begrip van lijden. En dat je ook als je diep naar de ander luistert zijn pijn kunt 'horen'. Je kind kan je helpen het lijden te begrijpen om van daaruit te kunnen groeien en volwassen worden. Ik ben heel dankbaar voor dit weekend en hoop nog vele inspirerende retraites mee te maken.

  Trudeke van Seumeren
 • Cuong beheerst de kunst om onze ideeën over ziekte en gezondheid, ik en jij, dood en leven op hun kop te zetten. Hij helpt ons om dieper en anders te kijken naar onszelf en de ander. Hij leert ons om zonder angst in het leven te staan.

  Catherine
 • Verdiepende en tegelijk relaxte weekends in harmonieuze sfeer. Verrijkende inzichten/ervaringen die doorwerken. Mooie locatie en prima eten. Goede balans tussen activiteiten en vrije tijd.

  Jan
 • De retraites en in het bijzonder de lezingen van Cuong Lu zijn voor mij heel inspirerend. Op geheel eigen wijze maakt Cuong de Dharma voor iedereen toegankelijk en word ik er telkens door geraakt. Een veel gehoorde reactie van de deelnemers is: "het is net of deze lezing speciaal voor mij was bedoeld". Ze komt binnen en raakt je daar waar je op dat moment zit. Met hele eenvoudige voorbeelden raakt Cuong diepe thema's aan, zoals alleen hij dat kan.

  Bert
 • De inzichten van Cuong Lu halen mij soms in één klap uit een vastgeroest idee over mijzelf. Hij verkoopt geen mooie praatjes, is helder en direct. En vol van liefde en humor.

  Marianne van Rijsewijk
 • Cuong is een prachtige leraar met groot inzicht en in zijn lezingen geeft hij elke deelnemer persoonlijke begeleiding. Ik ben blij dat ik zijn leerling mag zijn.

  Liesbeth
 • De retraite Toegepaste Boeddhistische Psychologie heeft mij veel inzicht, zelfcompassie en rust gegeven. Ik heb dankzij de pragmatische en heldere uitleg van Cuong Lu geleerd en ervaren hoe ik mijn geluk kan zien, ervaren en delen met anderen. En dit alles in een zeer ontspannen en veilige setting en een fantastische groep.

  Karen
 • Dit was voor mij een van de mooiste retraites die ik van Cuong heb meegemaakt. Veel dagen lang, heel veel rust en stilte; mooi weer en buiten delen in een kleine intieme kring. Grote inbreng tijdens het delen; en aparte heel zinvolle bijdragen van de jongere deelnemers. Dat doet een oude man goed.

  Lowie van Liere