Cuong Lu in Buddhist Door

Cuong Lu in Buddhist Door

Cuong Lu’s The Buddha in Jail: 52 Vignettes on Discovering Freedom and Happiness Within

Cuong Lu, founder of the Mind Only School in the city of Gouda in the Netherlands, is a Buddhist teacher, writer, and scholar. Born in Nha Trang, Vietnam, in the midst of the Vietnam War, Lu and his family fled to the Netherlands when he was 11 years old. After majoring in Asian studies at the University of Leiden, Cuong Lu travelled to Thich Nhat Hanh’s Plum Village community in France, where he lived and practiced peace for 16 years. During his time there Lu was ordained as a monk under Thich Nhat Hanh’s guidance, and in 2000 he received recognition as a teacher in the Lieu Quan line of the Linji school of Zen Buddhism.

Lees verder

Verlichting achter de tralies: De Boeddha in de Bajes

Verlichting achter de tralies: De Boeddha in de Bajes

Zes jaar lang mediteerde de boeddhistisch geestelijk verzorger Cuong Lu elke week met gevangenen. In het boek De Boeddha in de Bajes deelt hij zijn ervaringen. Vaak klinken die te mooi om waar te zijn. Maar uit de verhalen spreekt ook zoveel liefde en hoop: die wil je gewoon niet in twijfel trekken.

Lees verder

Cuong Lu in Inspiring Thru Possibility

Cuong Lu in Inspiring Thru Possibility

Cuong Lu lets readers in on his journey to helping others restore their lives.

Lu shares his experience working as a prison chaplain. He discusses his own path of finding peace.  He shares stories and conversations with the lives that he touched in the prison and how they touched his.

“What surprised me the most was not what I was able to offer the prisoners, but what I received from them. They confirmed for me that “happiness is a truth”, and that touching our own suffering is, in itself, a source of relief and happiness.” ~Cuong Lu

Lees verder

Recensie boek

Recensie boek "De Boeddha in de Bajes" van Cuong Lu in de Trouw

De auteur

Auteur Cuong Lu werd geboren in Vietnam en emigreerde in 1980 naar Nederland. Hij brak zijn opleiding Oost-Aziatische studies af om ingewijd te worden als monnik in Plum Village, de meditatiegemeenschap van Thich Nhat Hanh in Frankrijk. In 2009 keerde hij terug naar het lekenleven en later werd Cuong de eerste boeddhistische geestelijke verzorger in Nederlandse gevangenissen. Afgelopen zaterdag stond er een interview met hem in Tijd.

Lees verder

Cuong Lu in Koorddanser

Cuong Lu in Koorddanser

Cuong Lu (1968) is leraar en schrijver. Hij werkte in de gevangenis en leerde de ‘klanten’ daar te mediteren. Hij schreef er een boek over. Resultaat: minder geweld, meer rust. Het is al eens eerder onderzocht elders in de wereld, maar nu ook in ons land is aangetoond dat mediteren een diep effect heeft op de mind. Cuong Lu doet zijn verhaal.

Lees verder

DANKZIJ BOEDDHA NIET MEER BANG VOOR PIJN

DANKZIJ BOEDDHA NIET MEER BANG VOOR PIJN

De gevangenis is voor mensen die iets slechts hebben gedaan. Maar wat als je de slechte daad scheidt van de mens?

Het is de filosofie van Cuong Lu, boeddhistisch monnik en geestelijk verzorger van gedetineerden in verschillende gevangenissen in Nederland. Hij hoort de meest gruwelijke verhalen aan en ziet de gedetineerden toch niet als criminelen. „In het boeddhisme haal je de scheiding tussen mens en mens weg”, vertelt Cuong. „De gedetineerde en ik zijn hetzelfde als we met elkaar praten. Op die manier kom je als twee mensen op hetzelfde niveau. De ander, de gedetineerde in dit geval, voelt dat.”

Lees verder

In tijd voor Max

In tijd voor Max

De in Vietnam geboren en als 11-jarige naar Nederland geëmigreerde Cuong Lu ontwikkelde zich tot boeddhistisch monnik en werkte als een van de eerste boeddhistisch geestelijk verzorgers in het Nederlandse gevangeniswezen. Deze week verschijnt zijn boek 'De Boeddha in de bajes' waarin hij de verhalen en lessen optekent die hij in zijn jarenlange omgang met vaak geharde criminelen heeft verzameld en waaruit blijkt dat ook wie diep gevallen is altijd weer kan opstaan. Cuong Lu is te gast.

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/tijd-voor-max/jelle-de-jong-beklimt-de-mont-ventoux/POW_04100880/

Lees verder

Interview met Trouw

Interview met Trouw

De boeddha in de bajes: een interview met geestelijk verzorger Cuong Lu

Cuong Lu (50) was de eerste boeddhistisch geestelijk verzorger in Nederlandse gevangenissen. Hij schreef zijn ervaringen op in het net verschenen ‘De boeddha in de bajes’. ‘Een gevangene zei eens tegen mij: Cuong, wat jij ons leert is beter dan een joint.’

https://www.trouw.nl/nieuws/de-boeddha-in-de-bajes-een-interview-met-geestelijk-verzorger-cuong-lu~beaeef55/

Lees verder

De vijf contemplaties van Mind Only

De vijf contemplaties is een hulpmiddel om van je maaltijd een meditatie te maken. Cuong Lu heeft de vijf contemplaties herschreven. Ze zijn krachtig en bondig en bieden ruimte voor veel ontdekkingen. Hieronder kun je ze lezen:

de vijf contemplaties

Lees verder

Noordblog

Cuong Lu in Noordblog
'Zenmeester: Ondernemers moeten leren loslaten', Noordblog.nl

 

Lees verder

Managementteam

Cuong Lu in Managementteam
'Zenleraar: leren loslaten maakt je een betere leider', Managementteam.nl

Lees verder

Nationale beroepengids

Nationale beroepengids
'Interview met een Zenmeester', nationaleberoepengids.nl

 

Lees verder

Krant van Gouda

Krant van Gouda
'Zenleraar wil onrust wegnemen', Krant van Gouda

Lees verder

Engelstalige retraite in Hongarije

Interview met Cuong Lu tijdens een Engelstalige retraite in Hongarije.

Lees verder