Vietnam Vloed 2020

Vietnam Vloed 2020

Mind Only Vrijwilligers Hebben Slachtoffers in Vietnam Bereikt

Gouda, 11-11-2020

Beste vrienden,

Deze brief komt bij jullie aan terwijl we nog steeds onder de Covid-19 pandemie lijden. Er komt binnenkort een vaccin aan. Dat is het goede nieuws voor heel veel mensen op deze mooie planeet. We hebben hoop. En toch terwijl we deze brief lezen, hebben heel veel mensen in Vietnam geen hoop meer. Vietnam heeft in een korte tijd 11 zware stormen achter elkaar gekregen. Huizen staan onder water. Veel mensen raken alles kwijt, van familieleden tot alle bezittingen.

We hebben een oproep gedaan in onze vorige extra nieuwsbrief. En zeer onverwacht hebben we in totaal €9.425 ontvangen. We zijn erg ontroerd. We hebben onze medewerkers van Mind Only gevraagd, om op vrijwillige basis, naar Hue (centraal van Vietnam) te gaan om het lijden van slachtoffers te helpen verlichten. Er zijn 8 vrijwilligers op pad gegaan, inclusief dokter Cuong. Sommige vrijwilligers betalen zelf hun reiskosten. Dokter Cuong zei na afloop: “Ik heb heel veel ellende gezien. Maar nog nooit op zo’n grote schaal. De natuur heeft alles verwoest op een ongelooflijke wijze. We moeten nadenken over onze manier van leven en consumeren. We zijn allemaal verantwoordelijk.”

We hebben voedsel en geld gedoneerd aan 200 families. Met het geld dat we ontvangen hebben, kunnen we niet meer geven. Maar de slachtoffers zijn zeer ontroerd. Een oude vrouw barstte in tranen uit. Zij heeft niets meer. Alles verloren. Zij is alleen op deze wereld gebleven zonder familieleden en zonder huis. Ze slaapt bij de buren die het niet echt beter hebben. Een jonge vrouw met haar kind in haar armen kon haar tranen ook niet inhouden. Zij heeft haar man in de storm verloren. Haar boot die haar huis was, heeft ze niet meer. Hoe moet ze nu verder leven, zonder haar man, met een klein kind, en zonder een huis?

We hebben geholpen. Niet veel. We hebben hun ellende niet kunnen transformeren tot geluk. Maar we hebben hun hart geraakt met onze liefde en medeleven. Kien, een Mind Only medewerker, zei: “Het was voor mij een hele belangrijke ervaring. Ik dacht dat ik voedsel en geld naar slachtoffers toe moest brengen. Maar om zo’n reis te maken heb je meer nodig. Je moet echt je hart meenemen. Natuurlijk was de reis niet gemakkelijk, omdat de stormen de wegen verwoest hebben. Natuurlijk was het gevaarlijk, ook voor ons team. Maar vooral, je moet echt het besef hebben dat je liefde naar mensen toe brengt. Anders houd je het niet vol.”

Jullie liefde is aangekomen. En mensen hebben het met hun hart ontvangen. We zijn jullie zeer dankbaar voor de steun vanuit het hart, vol met liefde.

Met vriendelijke groeten,

Huong Ho

P.S.: We zullen binnenkort de financiele details op deze website publiceren.

 https://www.mindonly.nl/uploads/fotos/Vietnam-Hulp-13.JPG
 https://www.mindonly.nl/uploads/fotos/Vietnam-Hulp-4.JPG
 https://www.mindonly.nl/uploads/fotos/Vietnam-Hulp-22.JPG