De Stressvrije Authenticiteit

De Stressvrije Authenticiteit

Introductie

Een module van Boeddhistische Psychologie

Het leven gaat niet altijd zoals je wilt. Sommige gebeurtenissen zijn aangenaam, andere onaangenaam. De ene keer heb je geluk, een andere keer ervaar je stress. Is het mogelijk om een stressvrij leven te leiden? Het antwoord op deze vraag hangt af van hoe goed ken je jezelf en je geest. En ook van hoe goed ken je het leven. Wie ben je? Hoe werkt je geest? En hoe moet je het leven begrijpen? Deze vragen beantwoorden is zoeken naar je authenticiteit. Hoe authentieker je bent, hoe minder stress je hebt in je dagelijkse leven.

Dit is een module voor beginners en experts.

Leraar

Programma

19:00 uur: begeleiding meditatie
19:05 uur: lezing Cuong Lu
19:50 uur: pauze
20:00 uur: vragen en antwoorden
21:00 uur: afsluiten

Lokatie

Online met Webex

Data

Dinsdag 31 oktober 2023
Donderdag 2 november 2023
Dinsdag 7 november 2023
Donderdag 9 november 2023
Dinsdag 14 november 2023
Donderdag 16 november 2023

Tarieven

€297 (vrij van btw)

Inschrijving

Reviews

 • Mind Only - review - Marco de Bruijn
  Een handboek tot het leven
  Marco de Bruijn

  Ik ervaar de opleiding Boeddhistische Psychologie als een handboek tot het leven. Ik heb jaren onbewust geleefd wie ik was. Wat het leven was. Wat ik zelf wilde. Ik vluchtte voor mijn lijden. Onbewust. Mijn ziel was onrustig. Ik wilde rust en geluk ervaren. Dit lukte langzaam door de jaren met vallen en opstaan wel steeds beter echter ik miste de wijsheid/een weg om echt een stap te maken. Door Cuong Lu en de opleiding leer ik wie ik ben. Wat het leven is. Wat echt geluk en lijden is. Ik leer geluk in lijden te zien en lijden in geluk te zien. Niet alleen in mezelf maar ook bij anderen. Ik zit op een weg samen met Cuong Lu en de mede- cursisten. Dit voelt als thuis komen. Ik voel soms dat het eeuwige "zoeken naar" tot rust is gekomen. Echter mijn oude patronen zijn er ook nog steeds. Ik ben lerende. Cuong-Lu is een leraar die de wijsheid heeft om je ogen hier langzaam voor te openen om dit pad te zien.

 • Mind Only - review - Sheila Pels
  Een zeer verrijkende opleiding
  Sheila Pels

  Cuong weet op een heel toegankelijke manier inzicht te geven in de werking van de geest. Na inmiddels een half jaar studie begint het mij langzaam te dagen hoe wij door onze eigen geest om de tuin kunnen worden geleid. Cuong is een rustige, prettige en gedreven docent die er alles aan doet om je inzichten te vergroten. Een hele fijne en zeer verrijkende opleiding!

 • Mind Only - review - Jessica Miog
  Geen modder geen lotus
  Jessica Miog

  Geen modder, geen lotus.....is een bekend boeddhistisch inzicht. Het onderricht van Cuong brengt mij op een diepte waar ik mijn wortels kan aanraken. Hierdoor ben ik IN DE MODDER de lotus gaan zien. Mijn eigen wijsheid wordt telkens aangeraakt tijdens de lezingen. Hierdoor durf ik inzichten toe te passen. Ik was gewend om weg te rennen van de pijn en te rennen richting mijn geluk. Dit trucje van de mind brengt me nergens. Nu mijn inzicht groeit en durf toe te passen in mijn leven voel ik me vrijer en rustiger dan ooi

 • Mind Only - review - Viviana Voorwald
  om weer vrij te kunnen zijn
  Viviana Voorwald

  Wat zou de wereld er mooier uitzien als iedereen de inzichten zou toepassen die Cuong ons leert. We hebben nooit geleerd hoe onze Mind werkt en daarom leven we allemaal in onwetendheid. We hebben daarom niet door hoe we gevangen zijn door onze gedachten. Ik gun iedereen deze opleiding om weer vrij te kunnen zijn.

 • Lees meer reviews