De Zin van het Leven

De Zin van het Leven

Wat is een zinvol leven? Iedereen heeft wel een antwoord op deze vraag. Elk antwoord wordt gevormd door ons eigen perspectief. In deze cursus gaan we met elkaar in gesprek over de vragen die ieder zich stelt en de zoektocht naar antwoorden. Daarbij besteden we nadrukkelijk aandacht aan de zingevingskaders die je hebt meegekregen in de loop van je leven. De zingevingsvragen die je stelt en de zoektocht naar antwoorden houden een verkenning in van onze cultuur, geschiedenis, religie en levensfilosofie – maar ook een verkenning van je eigen geschiedenis, karakter, verlangens.

Wie zijn we? Deze vraag stellen we vaak pas nadat we over het leven gestruikeld zijn. We twijfelen ineens aan de normen en waarden die we in het leven voor waar aangenomen hebben. Het onderzoeken van onszelf en van de zin van het leven kan niet zonder dat we weten hoe onze mind (geest) in elkaar zit. Boeddhistische psychologie is een vak waarin onze mind zeer nauwkeurig beschreven wordt.

Het programma omvat zes cursusdagen, verdeeld over drie weekends. Elke dag begint met een les van Cuong Lu rond de vraag: “Hoe ziet onze mind eruit?”. We gaan onze mind onderzoeken met toegepaste boeddhistische psychologie. Iedere les die we ontvangen is bedoeld om in het dagelijkse leven te testen. In de middag gaan we die les verbinden met de vragen die ieder zichzelf stelt en de zoektocht naar antwoorden in verschillende wijsheidstradities.

Leraren

Leerdoelen

 • Jezelf beter begrijpen om stabieler in het leven te staan.
 • Onder woorden brengen van zingevingsvragen.
 • Ontdekken hoe in verschillende wijsheidstradities antwoorden worden gezocht.

Doelgroep

Leerkrachten, geestelijk verzorgers, politiemensen, directeuren, psychologen, psychiaters, sociaal werkers, mindfulness-leraren, geluksprofessoren en iedereen die graag met mensen wil werken.

Programma

Om de vragen over het leven en de zin van het leven te helpen beantwoorden hebben we een speciaal programma ontwikkeld.

Deze cursus biedt de deelnemer een theoretisch en praktisch programma om deze cursus toe te passen in het dagelijkse leven, zowel beroepsmatig als in het privéleven.

In deze cursus bieden we in totaal 6 lesdagen, van 9:30 tot 16:30 op een zaterdag en op een zondag.

De lesdagen bestaan uit:

 • 12 lessen van 45 minuten;
 • 6 vraag & antwoord sessies van 60 minuten;
 • 6 keer groepsdelen van 90 minuten;
 • 6 stiltesessies van 15 minuten.

Leraren zijn altijd aanwezig om de juiste ondersteuning te geven. Je wordt wel gevraagd om tijdens de cursus tweemaal per dag thuis oefeningen te doen van 30 tot 60 minuten.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus krijg je een certificaat onder de voorwaarde dat je alle lessen gevolgd hebt en de gevraagde oefeningen voltooid hebt.

Plaats

online via Webex.

Data

 • 29-30 mei 2021
 • 19-20 juni 2021
 • 10-11 juli 2021

Tarieven

Particulier - inclusief btw (€ 489,-)
Bedrijf - inclusief btw (€ 598,-)

Deze prijzen zijn exclusief de audiobestanden. We sturen niet meer automatisch audiobestanden naar de cursisten toe.

Inschrijving


Reviews

 • Mind Only - review - Christina Scialpi
  GELUKKIG
  Christina Scialpi

  Dan toch nog ... GELUKKIG. Het maakt niet uit wat je in je leven hebt meegemaakt of in welke uitzichtloze situatie je u nu bevindt, je kunt ook gelukkig zijn. Cuong laat je u de echte kant van jezelf zien, laat je u nieuwe wegen zien, die jij zelf nooit hebt kunnen zien. Er gaat een nieuwe wereld open waar alles mogelijk is. Zo heb ik het in mijn dagelijkse leven ervaren, mijn verleden is mijn toekomst niet meer.

 • Mind Only - review - Cara van der Oord
  Simpel en begrijpbaar maken
  Cara van der Oord

  Cuong is een groot meester in het simpel en begrijpbaar maken van de complexe Boeddhistische leer. Hij maakt het tastbaar en toepasbaar op een liefdevolle humoristische manier.

 • Mind Only - review - Patricia Verhoef
  verbinden met de ander
  Patricia Verhoef

  Door telkens weer je kijk op het leven uit te dagen, is Cuong mijn wegwijzer naar stabiel geluk. De opleiding heeft mij in zware tijden vertrouwen en stevigheid gegeven, vooral door te verbinden met de ander.

 • Mind Only - review - Susan Lenssen
  Een verrijking van het leven
  Susan Lenssen

  “De 3-jarige opleiding Boeddhistische Psychologie van Mind Only verandert de manier waarop je jezelf en de wereld ervaart. Cuong Lu is een unieke leraar, die zijn eigen wijsheid en vrijheid op zo’n manier weet over te brengen dat het je diepste kern raakt. Ik ben erg dankbaar dat ik dit mag meemaken, het is een verrijking voor het leven dat niet met woorden te beschrijven is”

 • Mind Only - review - Hellen Rommers
  Leven in gelijkwaardigheid
  Hellen Rommers

  In het denken zijn we geneigd vast te houden, weg te duwen of andere trucjes van ons ego te leven. De mind only school is voor mij een weg om dit in te zien en te kunnen loslaten. In vertrouwen en verbinding aanwezig zijn in het Leven maakt me alsmaar meer stabiel verbonden met wat het leven mij biedt. Leven in gelijkwaardigheid brengt mij compassie voor de ander en maakt me dankbaar.

 • Lees meer reviews