Dieet voor Lichaam en Geest

Dieet voor Lichaam en Geest

Een online cursus van Mind Only

Onderricht over de vier soorten voedsel

We consumeren elke dag vier soorten voeding: eetbaar voedsel, zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn. Het eetbare voedsel voedt ons lichaam, en nemen we in via onze mond. Zintuigelijke indrukken, wil en bewustzijn voeden onze geest.

Zintuiglijke indrukken komen van onze zintuigen: ogen, oren, neus, tong en lichaam. Ook ons denken behoort in het boeddhisme tot de zintuigen. En wil is een product van ons denken, maar wordt hier als een apart soort voeding neergezet. Wil is belangrijk, want stuurt ons denken in de richting van rust of onrust, oorlog of vrede. Als laatste bewustzijn, het meest mysterieuze aspect van onze geest. Bewustzijn voedt de geest elke dag. Maar wat is bewustzijn? Bewustzijn omvat alles wat plaatsvindt in het gebied van contact, denken en geheugen. In deze cursus zal dit aspect heel duidelijk uitgelegd worden, zodat je ook deze bijzondere voeding voor je geest kunt herkennen.

Elke dag consumeren we via onze zintuigen, zonder te beseffen dat we de hele dag door aan het eten zijn, en wat we gegeten hebben. Het je bewust zijn van wat we elke dag eten of drinken is de beginstap voor een gelukkig en gezond lichaam.

Een diep inzicht in de vier soorten voeding is belangrijk. Ze vormen uiteindelijk jezelf. Begrijp je deze vier soorten voeding goed, dan kun je een effectief dieet samenstellen voor zowel lichaam als geest. Een dieet zonder de juiste balans, kan schade betekenen voor lichaam en geest. Deze cursus geeft je de juiste kennis, nodig voor een uitgebalanceerd dieet voor lichaam en geest in het dagelijkse leven.

Leraar

Leerdoelen

  • Het verband tussen lichaam en geest kunnen zien.
  • Begrijpen wat zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn zijn.
  • Vier soorten voeding kunnen herkennen.
  • Weten wat een uitgebalanceerd dieet inhoudt.

Doelgroep

Leerkrachten, geestelijk verzorgers, politiemensen, directeuren, psychologen, psychiaters, sociaal werkers, mindfulnessleraren, voedingsdeskundigen, en allen die meer over voeding willen ontdekken.

Certificaat

Na het volgen van onze cursus krijg je een certificaat, onder voorwaarde dat je alle lessen gevolgd hebt en de gevraagde oefeningen voltooid hebt.

Programma

Deze retraite biedt de deelnemer een theoretisch en praktisch programma voor toepassing in het dagelijkse leven, zowel beroepsmatig als in het privéleven.

In deze retraite bieden we in totaal 5 lesdagen, van 9.30 tot 16.30 uur van woensdag t/m zondag.

De lesdagen bestaan uit

  • 10 lessen van 45 minuten,
  • 5 vraag-en-antwoordsessies van 60 minuten,
  • 5 keer groepsdelen van 90 minuten,
  • 5 stiltesessies van 15 minuten.

De leraar is altijd aanwezig om de juiste ondersteuning te geven. Wel wordt gevraagd om tijdens de retraite tweemaal per dag thuis oefeningen te doen van 30 tot 60 minuten.

Plaats

Online via Webex.

Data

  • 10 t/m 14 november 2021

Tarieven

Particulier: € 459,- (vrij van btw)
Bedrijf: € 559,- (vrij van btw)

Deze prijzen zijn exclusief audiobestanden. Deze worden niet meer automatisch aan de deelnemers toegestuurd.

Inschrijving


Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.