Een Gezonde Boosheid

Een Gezonde Boosheid

Introductie

Wat is boosheid? Boosheid is een natuurlijke reactie wanneer we iets ongewensts tegenkomen in ons leven. Een gezonde boosheid helpt ons om onze diep onderdrukte angsten en verlangens te kunnen ontdekken en stimuleert ons positieve acties te ondernemen. De sleutel om met boosheid om te kunnen gaan, is haar te kunnen herkennen, zonder angst en zonder discriminatie.

Kan boos zijn goed en slecht zijn voor onze gezondheid? Wanneer we boos zijn onderdrukken, is het slecht voor onze gezondheid. Een onderdrukte boosheid komt meestal terug in een explosie waar we helemaal geen controle over hebben en die niet te behandelen is. Zij maakt veel relaties kapot en brengt veel lijden met zich mee, voor onszelf en voor anderen. Begint boosheid ons helemaal in beslag te nemen, dan is het eerste wat je moet zien, dat er boosheid in je is.

Maar boos zijn kan ook heel gezond zijn. Een gezonde boosheid is een emotie die gezien en erkend wordt. In dat geval wordt deze emotie goed verzorgd, en helpt zij ons om onszelf en anderen beter te begrijpen. Een gezonde boosheid versterkt ons inzicht en is een fundament voor ware liefde.

Er is uiteindelijk geen echt onderscheid tussen boosheid en andere emoties. Ze zijn gelijkwaardig. Door boosheid met gelijkwaardigheid te behandelen, kunnen we zien hoe belangrijk de rol van boosheid in ons leven is. Boosheid mag komen en gaan. We weten, zonder boosheid hebben we geen gezond leven. Boos zijn is gezond wanneer we er met compassie en wijsheid bij aanwezig kunnen zijn. En daarvoor is het begrijpen van onze boosheid van het allergrootste belang.

In deze cursus zal Cuong Lu onderricht geven over zeven manieren om met boosheid om te gaan. We zullen zien hoe belangrijk de rol van boosheid is in ons dagelijkse leven.

Leraar

Leerdoelen

 • Boosheid als een emotie kunnen herkennen.
 • De relatie tussen boosheid en jezelf begrijpen.
 • De compassie in boosheid kunnen ontdekken.
 • De relatie tussen boosheid en andere emoties snappen.

Doelgroep

Leerkrachten, geestelijk verzorgers, politiemensen, directeuren, psychologen, psychiaters, sociaal werkers, mindfulnessleraren, mensen die burn-out of stress hebben, dokters, en allen die - via hun emoties - hun ware ik willen ontdekken.

Certificaat

Na het volgen van deze cursus krijg je een certificaat, onder voorwaarde dat je alle lessen gevolgd hebt en de gevraagde oefeningen voltooid hebt.

Programma

Deze cursus biedt de deelnemer een theoretisch en praktisch programma voor toepassing in het dagelijkse leven, zowel beroepsmatig als in het privéleven.

In deze cursus bieden we in totaal 6 lesdagen, van 9.30 tot 16.30 uur op een zaterdag en op een zondag.

De lesdagen bestaan uit

 • 12 lessen van 45 minuten,
 • 6 vraag-en-antwoordsessies van 60 minuten,
 • 6 keer groepsdelen van 60 minuten,
 • 6 stiltesessies van 60 minuten.

Lokatie

Webex, online.

Data

 • 17-18 september 2022
 • 12-13 november 2022
 • 10-11 december 2022

Tarieven

Particulier: €459,- (vrij van btw)
Bedrijf: € 559,- (vrij van btw)

Deze prijzen zijn exclusief audiobestanden. De audiobestanden worden niet meer automatisch aan de cursisten toegestuurd.

Inschrijving


Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.