Wees Niet Bang

Wees Niet Bang

Cuong Lu en zijn Leerlingen: 4 sprekers - 4 lezingen

Introductie

Angst is een belangrijke emotie in ons leven. We kunnen niet gelukkig zijn als we nog niet weten hoe we met angst kunnen omgaan.

Wat is angst? Worden we gestuurd door angst? Gebruikelijk denken we dat angst een emotie is die ons helpt te overleven. En dat veel angst in het hedendaagse leven onnodig is. Toch weten we niet hoe we met angst kunnen omgaan wanneer deze aanwezig is. Misschien missen we wat de werkelijke functie is van angst in ons alledaagse bestaan.

Bestaat er iets als gezonde angst? Hoe erg is het om bang te zijn? Wanneer we met de juiste begeleiding stap voor stap dichterbij angst komen, kunnen we zien dat angst zich manifesteert in twee dimensies van de wereld: de fenomenale en de noumenale. Angst op deze manier leren kennen geeft ons verbinding. Zodra we angst in zijn totaliteit begrijpen, zijn we niet meer bang voor angst.

Sprekers

Cuong Lu

Cuong Lu is schrijver, geleerde, boeddhistische psycholoog, leraar, geestelijk verzorger en sociaal hervormer. Hij is de oprichter van het Mind Only Institute en voorzitter van de jaarlijkse International Conference on Buddhist Psychology.

Simone Ruitenbeek

Simone Ruitenbeek woont samen met haar man en haar twee kinderen van 17 en 19 in Hilversum en is werkzaam bij Donald Duck. Daar werkt ze als redacteur aan boeken en tijdschriften voor kinderen die net leren lezen of die lezen wat lastig vinden. Het is haar doel om de teksten in deze producten zo helder en leuk mogelijk te maken.

Hans D’Achard

Hans d’Achard is vader van twee volwassen dochters en grootvader. Daarnaast heeft hij ruime ervaring als natuurkundige, ontwerper, docent en mentor. Hans heeft vanuit een onderzoekende open geest grote nieuwsgierigheid naar hoe de wereld in elkaar zit en hoe ieder mens daarin een weg probeert te vinden.

Yvonne Saal

Yvonne Saal is kunstenaar en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot Vedic Art teacher. Daarnaast is zij filosoof. Zij was werkzaam als zelfstandig gevestigd Transpersoonlijk Therapeut (Boswijk Instituut) en als studieadviseur aan de Universiteit van Amsterdam. Yvonne is geruime tijd leerling (Nguyên Đạo – Bron van de Weg) van Cuong Lu en zet zich als één van zijn ‘onzichtbare kloosterlingen’ in voor liefde in de wereld.

Programma

09:00 uur Ontvangst
10:00 uur Lezing Cuong Lu (60’)
11:15 uur Lezing Simone Ruitebeek (40’)
12:45 uur Lunch
14:00 uur Lezing Hans d’Achard (40’)
15:00 uur Lezing Yvonne Saal (40’)
16:00 uur Forum Vraag en Antwoord
17:30 uur Afsluiting

Lokatie

International Theosophical Centre
Meentweg 9, 1411 GR Naarden

Data

Zondag 10 december 2023

Tarieven

€ 69,00 per persoon (vrij van btw)
We hebben 5 vrije kaarten voor mensen die het moeilijk hebben.
Neem a.u.b. contact op met Yuen Yee: support@mindonly.nl

Inschrijving

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.