• Opleidingen
de boeddha in de bajes

The Buddha in Jail

Gebonden | Nederlands
Door (auteur) Cuong Lu

“In De Boeddha in de Gevangenis laat Cuong Lu zien hoe je in een helpende relatie kunt zijn zonder verstrikt te raken in rollen. Als geestelijk verzorger was hij niet gehecht aan het idee om een helper te zijn, of zelfs om te 'helpen'. Hij zat stil, diep aanwezig bij elke gevangene en zag ze allemaal als een ziel, niet alleen hun persoonlijkheid of hun verleden met problemen. Door in liefde aanwezig te zijn bij elke persoon, ze zonder oordeel te accepteren, veranderden ze een voor een en hun recidive was bijna nul. Ik feliciteer Cuong Lu voor de diepgang van zijn gevangeniswerk en dit prachtige boek.” —Ram Dass, auteur van Be Here Now en Walking Each Other Home: Conversations on Loving and Dying

“Lees deze verhalen zorgvuldig, een paar per keer, en pas ze toe op onze ontmoetingen met degenen die slecht hebben gehandeld, degenen die we niet zo leuk vinden, en op onszelf, want al deze dialogen vinden voortdurend plaats in ieder van ons.” —Roshi Joan Halifax

“Om onszelf te bevrijden, moeten we de deuren van binnenuit ontgrendelen. Geestelijk verzorgers als Cuong Lu spelen een essentiële rol in het bevrijden van hen in de gevangenis van hun innerlijke demonen, het aanbieden van begeleiding, ondersteuning en liefdevolle vriendelijkheid, het onderwijzen van stilte en zelfreflectie, leren verbinden met hun woeste en liefhebbende harten. Ik beveel De Boeddha in de Gevangenis ten zeerste aan, een goed boek en een geweldige bron voor begrip van gevangenen en voor het vinden van de sleutels van de gevangenissen in onze eigen geest.” —Spring Washam, auteur van A Fierce Heart: Finding Strength, Courage, and Wisdom in Any Moment

Prijs: € 15,99

 Bestellen

Productspecificaties

Auteur: Cuong Lu
Taal: Nederlands
Gebonden: 144 pagina's
Uitgeverij: Spectrum
Verschijningsdatum: mei 2019
Druk: 1
ISBN13: 9789000366545

Dit is geluk Cuong Lu

Dit is geluk

Paperback | Nederlands
Door (auteur) Cuong Lu

Ieder mens zoekt naar geluk, maar als het er is herkent hij het vaak niet. Geluk ontdekken vraagt om nieuwe manier van kijken en dat vraagt aanwijzingen, oefening en geduld. Als we denken het geluk te pakken te hebben, willen we het niet meer kwijt. We beseffen niet dat lijden en geluk twee kanten zijn van dezelfde medaille. We kunnen dus niet het een willen en het ander afwijzen. Om geluk werkelijk te ervaren moeten we het aandurven om het lijden te ontdekken en dat gaat verder dan accepteren. In 'Dit is geluk' nodigt Cuong Lu ons uit om het gevecht te stoppen. Als we met aandacht aanwezig kunnen zijn bij het lijden, zullen we mooie ontdekkingen doen.

Met de kracht van zijn diepe inzicht en aansprekende voorbeelden leidt Cuong Lu ons stap voor stap naar een dimensie waar afgescheidenheid wegvalt en geluk, harmonie, vrijheid en compassie altijd aanwezig zijn.

'Dit is geluk' is ontstaan uit recent mondeling onderricht van Cuong Lu. Met dit boek komt zijn verfrissende boodschap voor het eerst rechtstreeks beschikbaar voor een breder Nederlandstalig publiek. Met zijn zeer herkenbare benadering brengt hij een zeer bemoedigende boodschap: duurzaam geluk ligt binnen ieders handbereik.

Prijs: € 16,95

 Bestellen (per email)

Productspecificaties

Auteur: Cuong Lu
Taal: Nederlands
Afmetingen: 17x210x131 mm
Gewicht: 264,00 gram
Verschijningsdatum: november 2017
Druk: 1
ISBN10: 9056703722
ISBN13: 9789056703721

Jezelf Een Weg naar Vrijheid

Jezelf, een weg naar vrijheid

Paperback | Nederlands
Door (auteur) Paula van Liere

We denken in tegenstellingen. Bewust en onbewust zijn we steeds bezig om geluk te bereiken en lijden te voorkomen. En als we het geluk gevonden hebben, willen we het vasthouden. Het kan anders. Het kan zonder strijd.

Cuong Lu biedt een nieuwe kijk op de vier edele waarheden. Hij laat zien dat het niet nodig is om bang te zijn voor lijden en dat we ieder moment geluk kunnen ontdekken. Het is eenvoudig en moeilijk tegelijk. In Jezelf, een weg naar vrijheid leiden Cuong Lu en Paula van Liere je naar een plek in jezelf waar je lijden direct kunt ervaren en erachter zal komen dat lijden heel anders, veel rijker is dan je dacht. Bevrijd uit de greep van angst ontdek je het geluk dat er altijd is.

Paula van Liere (1947) is werkzaam als coach bij persoonlijke veranderingsprocessen en wordt daarbij geïnspireerd door het onderricht van Cuong Lu.
Cuong Lu werd in 1968 geboren in Vietnam en kwam als bootvluchteling naar Nederland. Hij was 16 jaar monnik in de traditie van Thich Nhat Hanh. Cuong Lu is nu zenleraar werkt als boeddhistisch geestelijk verzorger bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, geeft lezingen en leidt retraites. 

Prijs: € 19,95

Bestellen (per email)

Productspecificaties

Auteur: Paula van Liere
Taal: Nederlands
Afmetingen: 23x211x130 mm
Gewicht: 340,00 gram
Verschijningsdatum: oktober 2016
Druk: 1
ISBN10: 9056703579
ISBN13: 9789056703578