Mind Only-Leraar

Inleiding

Vol - we ontvangen geen nieuwe inschrijvingen meer.


Lieve vrienden,


De 21 ste eeuw is een turbulente eeuw. Mensen vernietigen de natuur in een ongelooflijk tempo en brengen zichzelf daardoor in ongekend gevaar. Er is geen balans meer tussen mens en natuur. Dit bedreigt onze geestelijke gezondheid aanzienlijk. Nieuwe psychologische aandoeningen ontstaan en we weten niet hoe we daarmee om moeten gaan.

Cuong Lu heeft begin deze eeuw Mind Only opgericht. We vertegenwoordigen het inzicht van boeddhistische psychologie. Het toepassen daarvan heeft zichtbaar resultaat gehad op de geestelijke gezondheidszorg. Onder begeleiding van Cuong Lu zijn er wezenlijke veranderingen bewerkstelligd in meerdere facetten van de maatschappij, zoals gevangenissen, heropvoedingskampen, ziekenhuizen, scholen, psychoperapiepraktijken en medische centra.

Onder de leiding van Cuong Lu is boeddhistische psychologie steeds weer geïnnoveerd om deze geschikt te maken voor de behoeftes en problemen van deze tijd. Cuong handhaaft daarbij de wortels en wijsheden van zijn voorgangers, terwijl hij op creatieve wijze de uitdagingen en kansen van de moderne tijd weet te herkennen en gepaste antwoorden weet te vinden.

We willen bij Mind Only graag mensen die het driejarige Mind Only programma hebben afgerond opleiden tot Mind Only-leraren. Mensen die weten hoe ze de boodschap van wijsheid over kunnen brengen. Het zijn vooral professionals die zich zorgen maken over de geestelijke gezondheid van ieder persoon in de samenleving. Deze weg leidt niet naar roem en glorie, maar is de weg om samen met Cuong Lu, hand in hand het lijden in de wereld te verzachten.

Met vriendelijke groeten,

Huong Ho

Wat is een Mind Only-Leraar?


Een Mind Only-leraar belichaamt geluk en kan dat als inzicht doorgeven.

 • Mind Only is gebaseerd op boeddhistische psychologie, zoals deze is onderricht door Vasubandu (4de eeuw). Cuong Lu heeft dit onderricht vernieuwd en toepasbaar gemaakt voor de 21ste eeuw.
 • In 2011 heeft Cuong Lu het Mind Only Instituut opgericht om deze toegepast boeddhistische psychologie over de wereld toegankelijk te maken.
 • Hij wil in het Mind Only Instituut heel veel leraren opleiden die geluk kunnen belichamen en hun inzicht door kunnen geven aan allen die dat nodig hebben.

Doelgroep

Het programma biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. Deelname aan het inhoudelijke programma is bedoeld voor mensen die het driejarige Mind Only programma hebben afgerond.

Leerdoelen

 • Een Mind Only lezing voorbereiden
 • De grens tussen leraar en studenten verwijderen
 • De Dharma op een authentieke manier kunnen belichamen
 • Houding van de leraar tijdens een lezing
 • Doorgeven van de Dharma tijdens een lezing
 • De wortels in je traditie versterken

Locatie

De bijeenkomsten vinden tussen september 2024 en oktober 2026 online plaats in 10 weekenden en twee keer een intensieve training van 10 dagen per keer in No Word Zen Practice Center, 2 Les Monts, 87190 Magnac-Laval, Frankrijk. Daarnaast zijn er praktijkuren met Cuong Lu.

Tarief

De kosten voor deze training bedragen € 3.985,- (vrij van btw) per jaar.

Programma

Jaar 1

Lessen voorbereiden
Lessen presenteren
Verbinden met studenten
Praktijkuren (een lezing en een Q&A-sessie)

Jaar 2

Geluk belichamen
Inzicht doorgeven
Praktijkuren (een lezing en een Q&A-sessie)

Data

Jaar 1

14-15 September 2024
2-3 November 2024
4-5 Januari 2025
1-2 Maart 2025
3-4 Mei 2025
20-29 Juni 2025

Jaar 2

6-7 September 2025
1-2 November 2025
3-4 Januari 2026
2-3 Mei 2026
1-2 August 2026
2-11 Oktober 2026

Na je inschrijving

 • Stuur a.u.b. na je inschrijving een aspiratiebrief naar info@mindonly.org. Deze brief zal door Cuong Lu gelezen worden.
 • We sturen de voorwaarden voor deelname van deze opleiding naar je toe plus een uitnodiging voor een interview met Cuong Lu.
 • Je krijgt €500 teruggestuurd als je niet geaccepteerd wordt voor deze opleiding.


Vol - we ontvangen geen nieuwe inschrijvingen meer.

Inschrijving
Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.