Modules

Modules

Ieder module is er een kans voor je om jezelf te ontdekken en die inzicht toe te passen in je dagelijks leven. Het dagelijks leven hier kan je gezin, je thuis of bij je werk zijn. We leven in het leven met de aanname dat we weten wie we zijn en wat het leven is. Die aanname kan ons behoorlijk in het probleem brengen.

We weten bijvoorbeeld niet waar de moeilijkheden vandaan komen. Het bestaan, ontstaan, uitdoving en de weg tot uitdoven van de moeilijkheden kennen we niet. Niet alleen de moeilijkheden, maar het geluk genieten we ook op basis van aanname. We weten niet dat lijden en geluk beide producten zijn van mind.

In ieder module van Mind Only ga je een stap verder in het ontdekken van het mysterie van mind. Het ontdekken van je mind doe je met de ondersteuning van de eerste klasse leraren van het vakgebied. Dat geeft je meer steun en stabiliteit in deze spirituele reis. De modules van Mind Only opent de kansen voor ons om tot de kern van de mensheid en van het leven te komen en volledig te kunnen begrijpen.

Zelfrespect, een positieve emotie

Introductie

Een module van Boeddhistische Psychologie

We hebben positieve emoties nodig om ons eigen leven in balans te houden. Zelfrespect is daarbij een belangrijke positieve emotie. We missen in het leven vaak zelfrespect omdat we een verkeerd beeld van onszelf hebben. We denken dat we niemand zijn. We zijn niet niemand. We zijn de manifestatie van het leven. We zijn het leven zelf dat steeds nieuw en interessant is.

Lees verder

Drie pijlers voor een zinvol leven

Introductie

“De mens kan een vrijheid bereiken waar de goden naar verlangen,” aldus de Boeddha. De weg om deze bijzondere vrijheid te bereiken begint met het ontdekken van lijden. Lijden staat bij de Boeddha genoteerd als een edele waarheid. Met het ontdekken van lijden, in jezelf en in de ander hebben we toegang tot compassie. Zonder compassie is de toegang tot inzicht of verlichting niet mogelijk.

1. Lijden
2. Compassie
3. Verlichting

De Boeddha heeft de positie van de mens boven die van de goden geplaatst omdat hij het geheim van lijden, compassie en verlichting ontdekte. Lijden is niet een vijand van of een blokkade voor geluk. Lijden is het begin van een weg naar een zinvol leven.

Lees verder