Modules

Modules

Ieder module is er een kans voor je om jezelf te ontdekken en die inzicht toe te passen in je dagelijks leven. Het dagelijks leven hier kan je gezin, je thuis of bij je werk zijn. We leven in het leven met de aanname dat we weten wie we zijn en wat het leven is. Die aanname kan ons behoorlijk in het probleem brengen.

We weten bijvoorbeeld niet waar de moeilijkheden vandaan komen. Het bestaan, ontstaan, uitdoving en de weg tot uitdoven van de moeilijkheden kennen we niet. Niet alleen de moeilijkheden, maar het geluk genieten we ook op basis van aanname. We weten niet dat lijden en geluk beide producten zijn van mind.

In ieder module van Mind Only ga je een stap verder in het ontdekken van het mysterie van mind. Het ontdekken van je mind doe je met de ondersteuning van de eerste klasse leraren van het vakgebied. Dat geeft je meer steun en stabiliteit in deze spirituele reis. De modules van Mind Only opent de kansen voor ons om tot de kern van de mensheid en van het leven te komen en volledig te kunnen begrijpen.

Zo laat Je Je Angsten Los

Introductie

Een module van Boeddhistische Psychologie

We hebben op school geen lessen ontvangen om angst los te laten. Maar wat is angst eigenlijk? Is het goed dat we helemaal geen angst hebben? Nee. Het is beter dat we wel angst hebben en het wel kunnen loslaten. In deze serie lezingen begeleidt Cuong Lu je om je angsten en de wortels ervan te leren kennen. Je zult met je milde ogen vol wijsheid je angsten herkennen. Compassie en inzicht zijn twee elementen waarmee je de angsten en hun prachtige kern leren ontdekken. Het leven is alleen mooi als we geen angst voor onze angsten meer hebben. We mogen van het leven genieten. Angsten mogen geen belemmering voor je leven zijn. Zo laat je je angsten los.

Lees verder

De Stressvrije Authenticiteit

Introductie

Een module van Boeddhistische Psychologie

Het leven gaat niet altijd zoals je wilt. Sommige gebeurtenissen zijn aangenaam en sommige omstandigheden zijn erg onaangenaam. Soms heb je geluk en soms ervaar je stress. Is het mogelijk om een stressvrij leven te leiden? Het hangt ervan af hoe goed je jezelf en je geest kent. Het hangt ook af van hoe goed je het leven kent. Wie ben je? Hoe werkt je geest? En hoe moet je het leven begrijpen? Het beantwoorden van deze vragen is tegelijkertijd zoeken naar je authenticiteit. Hoe authentieker je bent, hoe minder stress je hebt in je dagelijks leven.

Lees verder