Leraren

Leraren

Cuong Lu
Cuong Lu

Leraar van Mind Only

Cuong Lu is schrijver, geleerde, boeddhistische psycholoog, leraar, geestelijk verzorger en sociaal hervormer. Hij is de oprichter van het Mind Only Institute en voorzitter van de jaarlijkse International Conference on Buddhist Psychology. Hij is een senior student van Thich Nhat Hanh. In 2011, samen met zijn vijf collega's was hij aanwezig bij de oprichting van de boeddhistische geestelijke verzorging bij het Ministerie van Justitie. Hij is de auteur van het boek The Buddha in Jail (OR Books, 2019) en Wait, A Loveletter to Those in Despair (Shambhala, 2021). Hij is een pionier in het toepassen van het herstelrecht.

Dan Lusthaus
Dan Lusthaus

Leraar van Mind Only

Prof. Dr. Dan Lusthaus, (Harvard University) is wetenschapper en onderzoeker op het gebied van boeddhisme. Hij studeerde af aan Temple University en is gespecialiseerd in Yogācāra. Dan Lusthaus doceerde aan verschillende universiteiten in de USA. Momenteel is hij verbonden aan Harvard University. In 2002 publiceerde Dan Lusthaus Buddhist Phenomenology: A Philosophical Investigation of Yogacara Buddhism and the Ch’eng Wei- shih Lun.

Contact: danlusthaus@mindonly.nl

Erik de Jongh
Erik de Jongh

Leraar van Mind Only

Dr. Erik de Jongh (1958) is onderzoeker, consultant en docent spiritualiteit en leiderschap. Hij is verbonden aan Hogeschool Windesheim (Zwolle), de Islamitische Theologische Faculteit (Amsterdam) en het Andrew Murray Centre for Spirituality (Wellington, Zuid Afrika). Hij groeide op in Centraal Afrika, Oman en Nederland. Van 2002 tot 2020 was hij verbonden aan de opleiding Spiritual Care van de faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit, waar hij samenwerkte met hindoes, boeddhisten, christenen, moslims, paganisten, atheïsten, filosofen en zoekers in de verschillende wijsheidstradities die de mensheid heeft voortgebracht. In 2011 is hij gepromoveerd op een proefschrift over spiritualiteit in organisaties. Mensen en zingeving staan bij Erik centraal in de opbouw en transitie van organisaties.

Contact: erikdejongh@mindonly.nl

Directieleden

Huong Ho
Huong Ho

Directrice van Mind Only

Huong Ho MA, heeft vele jaren onderzoek gedaan naar spirituele en sociale wetenschappen. Zij adviseert bedrijven die spirituele inzichten willen toepassen in de moderne Westerse samenleving. Zij is diep geworteld in het confucianisme en taoïsme. In 2008, samen met een aantal vrienden hielp zij Thich Nhat Hanh met het oprichten van het Instituut voor Toegepast Boeddhisme in Azië. Zij ondersteunt veel projecten die de gezondheid en educatie van kinderen verbeteren.

Contact: huongho@mindonly.or

Jos Gijzen
Jos Gijzen

Programmadirecteur (kinderen & jongeren) MInd Only

Drs. Jos Gijzen was ruim 45 jaar werkzaam als leraar, onderwijskundige, (ortho)pedagoog en leidinggevende binnen het basis- en speciaal, voortgezet en hoger beroepsonderwijs. Hij werkt nu vanuit een eigen praktijk voor coaching, advies & begeleiding. Meer dan 30 jaar is hij verbonden met het Zen-boeddhisme en volgt momenteel de opleiding Toegepaste Boeddhistische Psychologie. Hij wil de komende jaren het gedachtegoed van Mind Only beschikbaar stellen voor kinderen, jongeren, hun ouders en leraren.

Contact: josgijzen@mindonly.nl

Medewerkers

Hans d'Achard
Hans d'Achard

Mind Only Sangha Contactpersoon

Vader van twee volwassen dochters, Natuurkundige, Ontwerper, Docent en Mentor. Zijn leven lang zeer nieuwsgierig naar hoe de wereld werkt. Heeft zich verdiept in vele aspecten van de natuurkunde en techniek en in samenwerking tussen mensen. Sinds 2008 leidt hij Zen boeddhistische meditaties.

Contact: sangha@mindonly.nl

Yuen Yee Li
Yuen Yee Li

Mind Only Studieadviseur

Yuen Yee wil leren hoe ze mensen kan helpen de knopen in hun hart te ontwarren. Ze is opgeleid tot apotheker, studeert filosofie en is werkzaam als vertrouwenspersoon in de geestelijke gehandicapten- en gezondheidszorg. Ze is geboren in Hong Kong en getogen in Nederland.

Contact: support@mindonly.nl

Hubert van Ham
Hubert van Ham

Mind Only Sangha Contactpersoon

Hubert van Ham is ondernemer en buitensporter. In 2020 rondde hij de Mind Only opleiding Boeddhistische Psychologie af. Sinds 2009 begeleidt hij de Sangha van Exloo. "Het is iedere keer weer fascinerend om te zien hoe groot het effect is van 'niets-doen', tijdens de meditatieavond, maar ook in het dagelijks leven"

Contact: sangha@mindonly.nl

Marc Heymans
Marc Heymans

Mind Only Sangha’s Contactpersoon

Marc Heymans is vrijwilliger bij Schakel Retie (België), waar mensen samenkomen die om verschillende redenen uit de boot vallen. Bezig met het omvormen van een naaldbos naar voedselbos. Volgt de opleiding Boeddhistische Psychologie en zijn favoriete hobbies zijn taichi, meditatie en yoga.

Contact: sangha@mindonly.nl

Jacqueline Verstappen
Jacqueline Verstappen

Mind Only Studieadviseur

Jacqueline Verstappen is werkzaam binnen de eerstelijns geestelijke gezondheidszorg. Daarvoor heeft zij vele jaren in de tweede lijn gewerkt binnen de psychiatrie. De Dharma kleurt haar hulpverlenerschap. Bij Cuong Lu ontwikkelde zij de kunst van het luisteren.

Contact: support@mindonly.nl

Marianne Heemskerk
Marianne Heemskerk

Audio Coördinator

Mijn diepste wens is de Dharma leven, op wat voor manier dan ook, met en zonder woorden. Doordesemd zijn van de Dharma, de Dharma zijn, telkens weer en telkens anders spelen en ontdekken, en dat hoe dan ook doorgeven, aan al wat is, wat was en zal zijn.

Mirjam Everhard
Mirjam Everhard

Mind Only Sangha Begeleidster

De opleiding Boeddhistische psychologie voelde voor mij als thuiskomen. Een opleiding met een lach en een traan. Inzicht, vertrouwen en verbinding zijn voor mij de sleutelwoorden. Op bescheiden wijze heeft Cuong (Mind Only) iets prachtigs neergezet voor onze samenleving.

Marga Donkers
Marga Donkers

Mind Only Sangha Begeleidster

Marga werkt als vrijwilliger in een Hospice en volgt de opleiding Boeddhistische psychologie. Ze laat zich graag inspireren door de Boeddhistische leer en het mysterie van leven en dood. Daarnaast coördineert ze een groenteclub en is ze gastouder van een puppy in opleiding.

Mila Boswijk
Mila Boswijk

Mind Only Sangha Begeleidster

Moeder van 3 tieners, organisatieadviseur en orthomoleculair therapeut. Midden in een burn out begon ik retraites en cursussen te volgen bij Cuong. Het voelde als thuiskomen, en ik herstelde. In de opleiding leerde ik mezelf nog beter kennen en ook om mezelf meer los te laten. En vooral ook, om met veel ruimte naar de mensen en wereld om me heen te kijken.

Paula van Liere
Paula van Liere

Mind Only Sangha Begeleidster

Als we thuiskomen in onszelf ontdekken we veel. Iedereen is een Boeddha en heeft het vermogen om vrij en gelukkig te zijn. We zijn gelijkwaardig. Als we weten hoe de mind werkt, hoeven we niet bang meer te zijn. Ons hart is ruim, we weten hoe we voor elkaar, voor dieren, voor de natuur en voor de aarde kunnen zorgen. We maken de wereld mooier en zijn dankbaar.

Lilian Booltink
Lilian Booltink

Mind Only Sangha Begeleidster

Moeder en momenteel werkzaam als docent kunstvakken, yogadocent en kernvisiecoach. Samen met Anouk van Ham oprichter van de Sangha Groningen. Het is wonderlijk wat er gebeurt als mensen die elkaar niet kennen, de stilte met elkaar beoefenen, vervolgens delen wat er op het hart ligt en luisteren in aandacht. Ineens is er openheid, liefde en verbondenheid. Het leven biedt continu zoveel mooie en waardevolle lessen.

Catherine Vandepitte
Catherine Vandepitte

Mind Only Sangha Begeleidster

Catherine Vandepitte is Française. Oorspronkelijk verpleegkundige. Ze is in 1995 yogadocente geworden. Na een eerste Zen retraite in mei 2009 met Thich Nhat Hanh heeft ze vele retraites onder leiding van Cuong Lu gevolgd. In 2017 is ze begonnen met de boeddhistische psychologie opleiding.

Kien Trinh
Kien Trinh

Mind Only Reiscoördinator

Trinh Giang Kien legt zich toe op het helpen van mensen. Hij verzorgt momenteel de jaarlijkse reis van Mind Only in Vietnam. Hij gebruikt zijn hart, talent en ervaring om zijn werk uit te voeren. Hij houdt van een stil en betekenisvol leven.

Contact: info@mindonly.nl

Raymond de Haas
Raymond de Haas

Vader van 4 kinderen die inmiddels hun weg in het leven aan het vinden zijn. Opgeleid hulpverlener, mediator en therapeut, werk ik al 35 jaar met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25. Naast een eigen therapie praktijk voor relatietherapie en mannen therapie ben ik werkzaam in het mbo-onderwijs waar ik een aantal teams aanstuur die studenten ondersteunen met diverse problematieken die het onderwijs volgen belemmeren. Met aandacht naar de ander luisteren in volle aanwezigheid. Dat is wat ik jou en mezelf gun. In de Sangha Arnhem beoefenen we de Dharma door middel van delen en in volle aandacht luisteren.