Conferentie 2024

Realiteit en Onze Belevingswereld

3e Mind Only internationale conferentie 2024

De wereld waarin we leven is in feite onze belevingswereld. Onze belevingswereld is rijk en verrassend met zijn prachtige manifestaties en verschijnt in ons bewustzijn via wat onze vijf zintuigen ons bieden aan kleurrijke vormen, aan geluid, aan geuren, smaken en lichamelijke ervaring en daar bovenop via wat onze denkende geest daaraan toevoegt.

Maar hoe reëel is onze belevingswereld? Hoe werkelijk? Wat als zij gevormd is door illusies, zelfbedrog en onwetendheid? Toont onze belevingswereld ons dan nog de realiteit? Als ze anders zijn, hoe ziet de realiteit er dan uit? Is alles slechts een droom en bestaat er geen werkelijkheid? Zijn lijden en geluk waarheden of zijn ze alleen maar producten van onze belevingswereld? Deze vragen en veel andere vragen worden onderzocht en besproken tijdens deze mooie boeddhistische psychologie conferentie. Het is een kans om samen de realiteit en onze belevingswereld te ontdekken.

Sprekers

Cuong Lu, oprichter Mind Only, is gastheer en spreker op de 3e Mind Only internationale conferentie op vrijdag 1 november 2024. Wetenschappers Dr. Han F. de Wit en Dan Lusthaus, zullen samen met Cuong Lu, hun kennis en inzichten over hoe we de realiteit en onze beleveniswereld kunnen ontdekken en herkennen.

Dr. Han F. de Wit richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhala-centrum van Europa op. Hij is auteur van veel gelezen boeken over boeddhisme en haar beoefening. Als wetenschapper verwierf dr. Han F. de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Onderzoek dat hij rond 1980 begon aan de Vrije Universiteit in Amsterdam leidde tot een nieuwe vorm van psychologie, de contemplatieve psychologie.


Foto: Merlijn Doomernik

Cuong Lu is schrijver, geleerde, boeddhistische psycholoog, leraar, geestelijk verzorger en sociaal hervormer . Hij is de oprichter van het Mind Only Institute en voorzitter van de jaarlijkse International Conference on Buddhist Psychology.

Hij is auteur van het boek Dit Is Geluk (Asoka, 2017), The Buddha in Jail (OR Books, 2019) en Wait, A Loveletter to Those in Despair (Shambhala, 2021), Happiness Is Overrated (Shambhala, 2023). Hij is een pionier in het toepassen van het herstelrecht.

Prof. Dr. Dan Lusthaus, (Harvard University) is wetenschapper en onderzoeker op het gebied van boeddhistische psychologie. Hij studeerde af aan Temple University en is gespecialiseerd in Yogācāra. Dan Lusthaus doceerde aan verschillende universiteiten in de USA. Momenteel is hij verbonden aan Harvard University. In 2002 publiceerde Dan Lusthaus Buddhist Phenomenology: A Philosophical Investigation of Yogacara Buddhism and the Ch’eng Wei- shih Lun.

Programma

Realiteit en Onze Belevingswereld

Datum

Vrijdag 1 november 2024

Programma

09.00 Ontvangst, koffie en thee
09.30 Presentatie Han de Wit
10:30 Presentatie Cuong Lu.
11.30 Koffie/thee
12.00 Workshop sessie 1
12.30 Lunch

13:30 Presentatie Dan Lusthaus
14:30 Workshop sessie 2
15:00 Koffie/thee
15.30 Vraag en antwoord met Han de Wit en Cuong Lu

16.30 Workshop sessie 3
17.00 Dank en Groet - Receptie - Einde

Informatie

Locatie

Conferentiecentrum Safari Meeting Center Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem. Tel. 026-353 7201

Het Safari Meeting Centre is een professioneel congrescentrum met een adembenemend uitzicht op de savanne van de Safari en het tropisch regenwoud van de Bush van Burgers' Zoo.

Het Safari Meeting Centre bevindt zich midden in Burgers' Zoo in Arnhem. Ons congrescentrum is goed bereikbaar met de auto, vanaf A12 en A50 is onze locatie binnen enkele minuten te bereiken.

Het Safari Meeting Centre is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Elk kwartier vertrekt er een bus van en naar het station. Met buslijn 3 bent u binnen een kwartier op Arnhem Centraal Station, vanuit waar er treinverbindingen zijn naar o.a. Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

Toon kaart

Datum en tijd

Vrijdag 1 november 2024, 09.00 – 17.00 (daarna receptie) Registratie en koffie of thee vanaf 09.00. Het inhoudelijke programma begint om 10.00.

Deelname

  • Bedrijfsdeelnemers 275 Euro, btw vrij
  • Overige deelnemers 225 Euro, btw vrij
  • Mind Only studenten 149 Euro, btw vrij

Deelname is inclusief koffie, thee, lunch, receptie en de conferentiesyllabus. De voertaal tijdens de conferentie is Nederlands.

Inschrijving


Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.