• Conference

    Echt geluk kent geen oorzaak

    1e Mind Only internationale conferentie 2019

Conferentie 15 november 2019

Geluk is daar. Het bestaat in ieder mens. Het is aanwezig wanneer we de stilte in onszelf ontdekken. Geluk kun je zien in rust en plezier maar ook in pijn en verdriet. Geluk is er ook wanneer we zonder oordeel naar elkaar kunnen kijken en luisteren.

Op deze conferentie onderzoeken wetenschappers Dan Lusthaus (Harvard, USA) en Erik de Jongh (VU, Amsterdam), samen met de oprichter van Mind Only, Cuong Lu, hoe ons bewustzijn en onze waarneming werken en hoe we daarop reageren. De sprekers gebruiken principes uit de boeddhistische psychologie. Daarin staat het bewustzijn centraal. Zij bespreken of ons bewustzijn op de juiste manier waarneemt, of misschien maar heel beperkt. Of wij goede beslissingen nemen. Of wij met onze waarneming ons werk effectief doen.

Actrice Birgit Schuurman vertelt over haar theaterstuk Gevangenis Monologen 2 en stelt de vraag: wat is waar en wat is niet waar? Wat is een dader, wat is een slachtoffer?

In de middag organiseren we workshops en presentaties om helder inzicht te herkennen en hoe je kunt werken met kernbegrippen uit de boeddhistische psychologie.

De conferentie is voor professionals in coaching/supervisie, hulpverlening, geestelijke gezondheidszorg, onderwijs en justitie.

Download de conferentieflyer

Partners

LVSC
Beroepsvereniging voor Supervisor, Coach en Organisatiebegeleider
Juwelenschip
Uitgeverij voor inspiratie, levenswijsheid en bezinning
The Architect of Happiness
The Architect of Happiness