Evenementen

Lezing

Een lezing is een mooie gelegenheid om kennis te maken met boeddhistische psychologie en met het inzicht van de bijzondere leraar Cuong Lu. Je leert luisteren en meer begrip ontwikkelen om misverstanden los te kunnen laten. Een dergelijke lezing werkt bevrijdend.

Dagprogramma

Een dagprogramma bestaat uit een lezing, een lunch in stilte en een middagactiviteit. Er is meer contact mogelijk met Cuong Lu als leraar en ook met andere deelnemers. In de middagactiviteit hebben we de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen. Door de dag heen is er veel aandacht om het onderricht toe te passen in de praktijk.

Retraite

Een retraite is een prachtige gelegenheid voor innerlijke groei, zowel individueel als met de groep. In een retraite ontvangen we iedere dag een lezing van Cuong Lu. Op het programma staan onder andere meditatie-sessies, in stilte eten, samen delen van ervaringen, en vraag- en antwoordsessies met de zenleraar en meer. Er is ook gelegenheid om Cuong Lu persoonlijk te raadplegen. Tussen de programma-onderdelen door is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld te wandelen, uit te rusten, een boek te lezen of te praten met andere deelnemers. Er zijn weekendretraites en weekretraites. Een weekend duurt van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Een weekretraite duurt bijvoorbeeld van maandagmiddag t/m zaterdagmiddag. Om aan een retraite deel te nemen is ervaring met Boeddhisme of meditatie niet noodzakelijk. We leren om Boeddhistische psychologie in het dagelijkse leven toe te passen. Cuong Lu is een meester in het geven van begeleiding die voor iedereen, ongeacht je ervaring, zeer waardevol is.

Alle geplande evenementen

Loop Hand in Hand
27 augustus 2021

Loop Hand in Hand

Familiedag

Wait: A Love Letter To Those In Despair
31 januari 2021

Wait: A Love Letter To Those In Despair

Boekpresentatie Cuong Lu

Luisteren voor kinderen
14 juli 2020

Luisteren voor kinderen

Luisteren voor kinderen

Compassie voor kinderen
14 juli 2020

Compassie voor kinderen

Compassie voor kinderen en jongeren

Empathie voor kinderen
14 juli 2020

Empathie voor kinderen

Empathie voor kinderen

Reviews

  • Mind Only - review - Anneke
    Stilte Retraite
    Anneke

    Wat een fijne week heb ik ervaren tijdens de stilte-retraite. De lezingen van Cuong Lu die zorgde voor verfrissende inzichten, de prachtige omgeving, het lekkere eten, het zijn in stilte en de verbinding met de andere deelnemers maken dat ik heel dankbaar ben voor deze week.

  • Lees meer reviews