Feedback

Feedback

Verdiepingsjaar

  • Mind Only - review - Jessica Miog
    Geen modder geen lotus
    Jessica Miog

    Geen modder, geen lotus.....is een bekend boeddhistisch inzicht. Het onderricht van Cuong brengt mij op een diepte waar ik mijn wortels kan aanraken. Hierdoor ben ik IN DE MODDER de lotus gaan zien. Mijn eigen wijsheid wordt telkens aangeraakt tijdens de lezingen. Hierdoor durf ik inzichten toe te passen. Ik was gewend om weg te rennen van de pijn en te rennen richting mijn geluk. Dit trucje van de mind brengt me nergens. Nu mijn inzicht groeit en durf toe te passen in mijn leven voel ik me vrijer en rustiger dan ooi

  • Mind Only - review - Edward Bosman
    Puur geluk & vrijheid
    Edward Bosman

    De leerstof en de oefeningen die je in iedere les ontvangt zijn direct in je leven toepasbaar. Voor mij zijn de gevolgen van het toepassen van de oefeningen in mijn leven ook merkbaar. Ik heb meer inzicht gekregen en ervaar meer rust, ruimte en vrijheid in mijn leven. Ik voel nu echte compassie en geluk in mezelf.

  • Mind Only - review - Marco de Bruijn
    Een handboek tot het leven
    Marco de Bruijn

    Ik ervaar de opleiding Boeddhistische Psychologie als een handboek tot het leven. Ik heb jaren onbewust geleefd wie ik was. Wat het leven was. Wat ik zelf wilde. Ik vluchtte voor mijn lijden. Onbewust. Mijn ziel was onrustig. Ik wilde rust en geluk ervaren. Dit lukte langzaam door de jaren met vallen en opstaan wel steeds beter echter ik miste de wijsheid/een weg om echt een stap te maken. Door Cuong Lu en de opleiding leer ik wie ik ben. Wat het leven is. Wat echt geluk en lijden is. Ik leer geluk in lijden te zien en lijden in geluk te zien. Niet alleen in mezelf maar ook bij anderen. Ik zit op een weg samen met Cuong Lu en de mede- cursisten. Dit voelt als thuis komen. Ik voel soms dat het eeuwige "zoeken naar" tot rust is gekomen. Echter mijn oude patronen zijn er ook nog steeds. Ik ben lerende. Cuong-Lu is een leraar die de wijsheid heeft om je ogen hier langzaam voor te openen om dit pad te zien.

  • Mind Only - review - Viviana Voorwald
    om weer vrij te kunnen zijn
    Viviana Voorwald

    Wat zou de wereld er mooier uitzien als iedereen de inzichten zou toepassen die Cuong ons leert. We hebben nooit geleerd hoe onze Mind werkt en daarom leven we allemaal in onwetendheid. We hebben daarom niet door hoe we gevangen zijn door onze gedachten. Ik gun iedereen deze opleiding om weer vrij te kunnen zijn.

  • Mind Only - review - Sheila Pels
    Een zeer verrijkende opleiding
    Sheila Pels

    Cuong weet op een heel toegankelijke manier inzicht te geven in de werking van de geest. Na inmiddels een half jaar studie begint het mij langzaam te dagen hoe wij door onze eigen geest om de tuin kunnen worden geleid. Cuong is een rustige, prettige en gedreven docent die er alles aan doet om je inzichten te vergroten. Een hele fijne en zeer verrijkende opleiding!

  • Mind Only - review - Susan Lenssen
    Een verrijking van het leven
    Susan Lenssen

    “De 3-jarige opleiding Boeddhistische Psychologie van Mind Only verandert de manier waarop je jezelf en de wereld ervaart. Cuong Lu is een unieke leraar, die zijn eigen wijsheid en vrijheid op zo’n manier weet over te brengen dat het je diepste kern raakt. Ik ben erg dankbaar dat ik dit mag meemaken, het is een verrijking voor het leven dat niet met woorden te beschrijven is”

  • Mind Only - review - Monique Martens
    Hoe waardevol is dat!
    Monique Martens

    Tijdens lezingen van Cuong prikte hij op een heldere toegankelijke en humoristische wijze dwars door mijn lagen van bedektheid heen. Ik voelde mij steeds weer lichter en was telkens in meer ruimte. Om mij nog meer te laten prikkelen en te weten hoe de mind werkt ben ik de opleiding voor Boeddhistische psychologie gaan volgen. Cuong reikt oefeningen aan om de kennis in het dagelijks leven meteen toe te kunnen passen. Want daar leer ik het meeste van, doen in mijn dagelijks leven met alle strubbelingen die dat geeft. Ik leer af om steeds iets te moeten bereiken, mijn best te doen en me af te scheiden van anderen. De mind bedenkt van alles wat meer ballast geeft. Door dit te leren zien en mee te oefenen kan ik de ballast loslaten. Er is zoveel meer ruimte dan ik nu "gebruik". En dat maakt het leven veel lichter dan wat ik gewend was. Dat ik het echte leven mag vertrouwen is wat Cuong mij brengt. En als "mijn" leven verandert verandert dit tegelijk ook van de mensen om mij heen. Hoe waardevol is dat!

  • Mind Only - review - Geertje aan de Stegge-Dokter
    De weg naar vrijheid
    Geertje aan de Stegge-Dokter

    In een tijd waarin voor mij niks meer zeker voelde, voelde Cuong en zijn onderricht dat wel. Ik had dan ook geen enkele twijfel om mij in te schrijven voor de opleiding. En daar heb ik geen spijt van. Bij elke lezing wordt het gevoel van op de juiste weg te zitten bevestigd. Door Cuong kan ik zien dat we vast zitten in ons denken en dat we ons daardoor afgescheiden voelen. Het voelt alsof hij het diepe weten in mij weer wakker maakt en ik daardoor de bedekking, die veroorzaakt wordt door ons denken, af kan schudden. Ik ben Cuong heel dankbaar voor deze weg naar vrijheid.

  • Mind Only - review - Rita Scialpi
    Een Boeddha in mij
    Rita Scialpi

    Een fee dat in mijn hoofd kwam gezweefd die van mijn angsten, onzekerheid, inzichten en onwetendheid betoverde naar een paradijs. Een opluchting, geruststellende, vertrouwd gevoel. Dat er in mij een boeddha was geschuild die ik nooit durven zien heb. Dank je wel Cuong Lu!

  • Mind Only - review - Bernadien Bos
    Verdieping en ruimte
    Bernadien Bos

    Ik voelde in mijn leven sterk de behoefte om meer te leren over de fenomenen om mij heen. De behoefte om dingen anders te zien dan dat ik de afgelopen 39 jaar gedaan had. De behoefte om sterke conditioneringen eens onder de loep te nemen. Mijn zoektocht bracht me naar Coung Lu en het Mind Only Instituut. Hier leer ik hoe mijn mind werkt. Ik leer naar mezelf te kijken en daarmee ook direct naar de ander. Ik leer dat daar geen onderscheid tussen is. De studie is zowel theoretisch als praktisch, inspirerend als onderuitschoppend, spannend en thuiskomen tegelijk. Na een half jaar ervaar ik niet alleen al meer gelijkmoedigheid, compassie en liefde, maar ook kracht, vertrouwen en geluk. Zowel als mens als professioneel... ook hierin uiteraard geen onderscheid. Het geeft me een verdieping en ruimte waar ik als mens naar snakte. Ik ben heel tevreden over de studie en zal het eenieder die zich herkent in mijn zoektocht zeker aanraden.

  • Mind Only - review - Bert Verstappen
    Leven is meer dan overleven
    Bert Verstappen

    De weg die Cuong Lu mij wijst, is de weg naar vrijheid en geluk. Van gevangen zijn in het ego, naar verbinding en ruimte. Het ego wat veroordeelt, alles bij het oude houdt en herhaalt. Met inzicht is alles nieuw. Door wat Cuong mij aanreikt, ervaar ik soms een glimp van vrijheid en geluk, van liefde. De macht van het ego neemt af. Leven is zoveel meer dan overleven!

  • Mind Only - review - Ina de Haan
    Cuong Lu's lezingen zijn zo inzichtelijk
    Ina de Haan

    Cuong Lu's lezingen zijn zo inzichtelijk in hoe de psychologie, van hoe onze mind werkt. Hoe onze mind concepten, ideeën en illusies wil vasthouden en dit voortdurend herhaalt. Tevens hoe met inzicht, het leven bevrijdend en stabiel wordt met toegang tot echt geluk.

  • Mind Only - review - Maria van Eyken
    Het lijden zien en verlichten
    Maria van Eyken

    Als leraar leert Cuong me de mind te kennen en er vrij van te zijn. Het is de essentie van leven dat hier aangeraakt wordt. De wereld heeft mensen nodig die inzicht hebben in de mind om lijden te kunnen zien en te verlichten.

  • Mind Only - review - Mario van der Staak
    Op een begrijpelijke en zeer pakkende wijze
    Mario van der Staak

    Cuong Lu heeft de gave om de zeer diepgaande boeddhistische psychologie op een begrijpelijke en zeer pakkende wijze op de deelnemers over te brengen. Het blijft niet bij theoretische beschouwingen maar hij legt daarbij direct de verbanden met ons dagelijkse leven. Zijn wijze van lesgeven laat vrijwel niemand onberoerd. Een groot leraar.

  • Mind Only - review - Patricia Verhoef
    verbinden met de ander
    Patricia Verhoef

    Door telkens weer je kijk op het leven uit te dagen, is Cuong mijn wegwijzer naar stabiel geluk. De opleiding heeft mij in zware tijden vertrouwen en stevigheid gegeven, vooral door te verbinden met de ander.

  • Mind Only - review - Kiddy Kempers
    onjuiste perceptie
    Kiddy Kempers

    Mind Only laat mij zien hoe de mind een onjuiste perceptie van de wereld geeft. Dat wij denken in termen van ik en de ander wat alleen maar concepten zijn en waardoor angst, wantrouwen en haat overheersen en de diepe verbondenheid met elkaar dikwijls niet meer gevoeld wordt.

  • Mind Only - review - Trudeke van Seumeren
    de meest waardevolle scholing
    Trudeke van Seumeren

    Het onderricht van Cuong Lu is de meest waardevolle scholing die ik in mijn leven heb ontvangen. Het stelt mij in staat mijn waarheid los te laten en met een heldere blik te kijken. Het laat me mijn diepste zelf ervaren. Het maakt me stabieler, rustiger en tevredener. Ik voel me sterker en krachtiger en ik wil er voor anderen zijn. Cuong ik dank je met heel mijn hart.

  • Mind Only - review - Ineke Pos
    Een persoonlijke reis
    Ineke Pos

    De opleiding boeddhistische psychologie is voor mij een persoonlijke reis. Ik leer steeds lichter te reizen door meer en meer los te laten. Dit loslaten biedt mij rust en een onmetelijke ruimte van mogelijkheden. Ik leer in deze opleiding om van contact naar verbinding te gaan waardoor mijn coachingsgesprekken een hogere helende waarde hebben. Dit is niet alleen in mijn werk merkbaar, maar in al mijn contact met anderen.

  • Mind Only - review - Cara van der Oord
    Simpel en begrijpbaar maken
    Cara van der Oord

    Cuong is een groot meester in het simpel en begrijpbaar maken van de complexe Boeddhistische leer. Hij maakt het tastbaar en toepasbaar op een liefdevolle humoristische manier.

  • Mind Only - review - Sinome Maas
    Wijsheid en liefde
    Sinome Maas

    Tijdens de opleiding heb ik leren inzien dat ons zelfbeeld maar een momentopname is van wie we zijn, we zijn elk moment weer nieuw. We krijgen hier de ruimte om met elkaar in een veilige omgeving te oefenen ons zelfbeeld los te laten zodat we leren wie we werkelijk zijn, een vrij mens die met wijsheid, inzicht en liefde in het leven staat.

  • Mind Only - review - Nel Verhoef
    Hierdoor ervaar ik vrijheid
    Nel Verhoef

    De opleiding Boeddhistische Psychologie is voor mij een pad van inzicht. De lessen van Cuongh Lu vinden plaats in een liefdevolle omgeving waardoor ik weer in contact kon komen met mijn vertrouwen. De lessen raken me in mijn hart. Bijzonder waardevol is dat het toepasbaar is in het dagelijks leven. Hierdoor ervaar ik vrijheid.

  • Mind Only - review - Hellen Rommers
    Leven in gelijkwaardigheid
    Hellen Rommers

    In het denken zijn we geneigd vast te houden, weg te duwen of andere trucjes van ons ego te leven. De mind only school is voor mij een weg om dit in te zien en te kunnen loslaten. In vertrouwen en verbinding aanwezig zijn in het Leven maakt me alsmaar meer stabiel verbonden met wat het leven mij biedt. Leven in gelijkwaardigheid brengt mij compassie voor de ander en maakt me dankbaar.

  • Mind Only - review - Christina Scialpi
    GELUKKIG
    Christina Scialpi

    Dan toch nog ... GELUKKIG. Het maakt niet uit wat je in je leven hebt meegemaakt of in welke uitzichtloze situatie je u nu bevindt, je kunt ook gelukkig zijn. Cuong laat je u de echte kant van jezelf zien, laat je u nieuwe wegen zien, die jij zelf nooit hebt kunnen zien. Er gaat een nieuwe wereld open waar alles mogelijk is. Zo heb ik het in mijn dagelijkse leven ervaren, mijn verleden is mijn toekomst niet meer.

  • Mind Only - review - Hans de B.
    De moeite waard
    Hans de B.

    Cuong Lu brengt mij tijdens de opleiding Boeddhistische Psychologie terug naar mijzelf. Geduldig leert hij mij in te zien dat de waarheden waar ik aan hecht in feite producten zijn van de mind en dus niets met de werkelijkheid van doen hebben. Langzamerhand her-inner ik mij dat ik deel uitmaak van de universele wijsheid. In de loop van mijn leven ben ik dat inzicht uit het oog verloren en nu is de tijd aangebroken om weer in te pluggen. Ik ervaar het als een lastige weg omdat de mind zo weerbarstig is. Overgave lijkt de sleutel te zijn. Begeleiding is nodig om het slot te vinden waar de sleutel in past. De weg is mooi en moeilijk tegelijk, hoopvol en frustrerend, maar zeer de moeite waard!