Van Verslaving Tot Geestelijke Gezondheid

Inleiding


Doorbreek de eenzame wereld van verslaving

Heb je een verslaving?
En ben je daardoor eenzaam?
Heb je steun en begrip nodig om vrij te zijn?

Mind Only heeft een uniek programma ‘Van Verslaving tot Geestelijke Gezondheid’.

Dit programma helpt je om het contact te herstellen met:

  1. Jezelf
  2. Je familie
  3. De samenleving

Je herstelt de verbinding met je lichaam en je gevoelens.
Je herstelt het contact met je familie.
Met vertrouwen re-integreer je in de maatschappij.

Cuong Lu is de oprichter en hoofdbegeleider van dit bijzondere Mind Only programma ‘Van Verslaving tot Geestelijke Gezondheid’.

Het Vijfstappenplan

Stap 1

Vrede Sluiten Met Je Lichaam

Verslaving is een vorm van vervreemding. Vaak heb je niet door dat je je lichaam aan het verwaarlozen bent. Stap voor stap leer je je lichaam opnieuw kennen. Je bent je bewust van je lichaam en je houdt van je lichaam. Deze manier van vrede sluiten met je lichaam is de meest cruciale stap om vrij te zijn van je fysieke en mentale verslaving.

Stap 2

Je Gevoelens Herkennen en Kalmeren

De wereld van je gevoelens is wild en onvoorspelbaar. Een gevoel kan plotseling opkomen en de controle over lichaam en geest overnemen. Het is nodig om je gevoelens te herkennen en ze vervolgens te kalmeren. We moeten niet wachten tot een onplezierig gevoel onze wereld op zijn kop zet. Je leert om in je dagelijkse leven met je gevoelens om te gaan.

Stap 3

Met Zelfvertrouwen het Stigma Overstijgen

Soms heb je het gevoel dat niemand je gelooft. Iemand hebben die je vertrouwt kan helpen. En de vertrouwenspersoon die je zoekt is niemand minder dan jezelf. Je krijgt begeleiding om weer je eigen baas te zijn. Het stigma dat mensen in de samenleving op je plaatsen is hardnekkig en vervelend. We leren je om met dit stigma te leven en het te overstijgen.

Stap 4

De Rust in Je Hoofd Cultiveren

Het denken leidt een eigen leven. Je kunt denken, maar sturen kun je het denken niet. Soms ervaar je een gedachtenoorlog in je hoofd. Goede en slechte gedachten voeren een strijd, en je wilt of kunt geen partij kiezen. Er is een manier om te stoppen met denken. Verslaving is een vorm van rusteloosheid. Het is tijd om de vrede in je geest te herstellen.

Stap 5

Werkelijk Geluk Ervaren

Echt geluk heeft geen oorzaak en brengt daarom absoluut geen verslaving met zich mee. Je leert basisoefeningen om echt geluk in je leven te cultiveren. Je wordt wakker met geluk en gaat naar bed met geluk. Ja, het geluk bezorgt je een goede nachtrust. Echt geluk bevrijdt je van je verslaving en brengt je weer in contact met jezelf, je familie en de samenleving.

Doelgroep

Leerkrachten, geestelijk verzorgers, politiemensen, directeuren, psychologen, psychiaters, sociaal werkers, mindfulnessleraren, mensen die burn-out, stress of een verslaving hebben, dokters, en allen die hun ware onverslaafde en gezonde geest willen ontdekken.

Leerdoelen

  • Je geest beter begrijpen
  • Een basisinzicht hebben van Boeddhistische psychologie
  • De basisoefeningen van Boeddhistische psychologie kunnen beheersen
  • Met compassie kunnen omgaan met je eigen verslaving of die van iemand anders.

Locatie

Internationaal Theosofisch Centrum

Meentweg 9
1141 GR Naarden

Tarief

De kosten voor deze training bedragen € 297,- (vrij van btw)

Data

De data worden gauw gepubliceerd

Inschrijving
Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.