Masterclass Vorm Is Leegte

Een Toepassing van de Hart Soetra

Er zijn nog 2 plekken beschikbaar

Doel en opzet

Alle gevoelens die we in het leven ervaren zijn leeg. Ze kunnen niet uit zichzelf blijven bestaan. Ze komen en vertrekken. Leegte is er voor hun komst en leegte is daar na hun vertrek. En als we onze gevoelens goed waarnemen, zien we de aanwezigheid van leegte.

Verdriet is een gevoel dat net zo leeg is als vreugde. Het ene gevoel is niet minder dan het andere, en ook niet meer. Alle gevoelens zijn gelijkwaardig.

Verdriet is zeker niet een probleem in het leven. En vreugde is absoluut niet een oplossing. Ieder verdriet is tegelijkertijd ook een vreugde. Ieder probleem is ook de oplossing. De sleutel zit in het inzicht over leegte. Leegte is de kern van alle gevoelens.

We hebben een weg nodig om naar de leegte te gaan. En we hebben de leegte nodig om een weg te kunnen realiseren. Iedere keer als het verdriet zich manifesteert, manifesteert zich ook de leegte, een ruimte die van grote betekenis voor ons is. Het is de ruimte tussen verdriet en vreugde. Het is de ruimte die alles verbindt en een diep betekenis geeft.

Leraar

Doelgroep

Mensen die zichzelf in de kern willen begrijpen om anderen te kunnen helpen.

Opleidingsniveau

Driejarige Mind Only opleiding Boeddhistisch Psychologie.

Locatie

No Word Zen Practice Center
2, Les Monts
Magnac-Laval 87190
Frankrijk

Data

Dinsdag 26 november 2024 om 20:00 uur
t/m zondag 1 december 2024 na 12:00 uur

Tarieven

Particulier € 995,- (vrij van btw)
Bedrijf: € 1.396,- (vrij van btw)

Deze prijzen zijn inclusief verblijf, voedsel en lesgeld.

LET OP: Om met deze Masterclass mee te doen, je moet de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie afgerond hebben.

InschrijvingReviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.